Trei străzi din Chișinău intră în reparație capitală: 18 luni vor dura lucrările 
Full Article 2 minutes read

Trei străzi din Chișinău intră în reparație capitală: 18 luni vor dura lucrările 

În săptămână curentă vor demara lucrările de pregătire pentru reparația capitală a străzilor din centrul istoric al orașului Chișinău – Tighina și Alexandru cel Bun. Până la sfârșitul lunii martie – începutul lui aprilie vor fi inițiate și lucrările pe str. 31 August 1989. Un anunț în acest sens a fost făcut de Direcția Generală Transport Public și Căi de Comunicație. 

Urmează mobilizarea în șantier a antreprenorului, pregătirea și instalarea utilajelor, instalarea indicatoarelor și panourilor informative ce vizează zona de lucrări, dar și regimul de deplasare pe aceste străzi.

Lucrările vor fi realizate timp de 18 luni și presupun:

  • strada 31 August 1989 – reconstrucția străzii în format „coridor verde”, cu amenajarea pistelor pentru bicicliști, a locurilor de parcare și modernizarea trotuarelor și a iluminatului stradal;
  • strada Tighina – reabilitarea învelișului asfaltic, crearea locurilor de parcare, modernizarea trotuarelor și a iluminatului stradal;
  • strada Alexandru cel Bun – reabilitarea părții carosabile, modernizarea trotuarelor și a iluminatului stradal.

În total, vor fi reparați 6,7 km de carosabil și amenajați 78 mii m2 de trotuare, vor fi instalați 288 de stâlpi și 654 corpuri de iluminat. Totodată, vor fi schimbate 1550 metri liniari de rețele de canalizare pluvială de diametrul – 300, 400 și 600 mm.

Lucrările de reparație se vor executa pe tronsoane, pentru a crea disconfort minim pentru locuitorii din zonele șantierelor.

Primăria municipiului Chișinău, cu această ocazie, informează că în perioada 23 martie – 22 mai 2022,  va fi suspendat traficul rutier pe str. Alexandru cel Bun, tronsonul cuprins între străzile Ismail și Tighina.

Astfel, pe perioada efectuării lucrărilor menționate, microbuzele de pe rutele nr. 103, 108, 171, 174 și 188 vor circula de pe bd. Dimitrie Cantemir pe str. Ismail, str. Mitropolit Varlaam, str. Alexandr Pușkin, str. Alexandru cel Bun și în continuare pe traseul stabilit.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: