Tumoare ovariană de 25 kg, înlăturată cu succes în spitalul din Bălți. Nemerenco: Înainte, operația ar fi fost posibilă doar în Chișinău
Full Article 2 minutes read

Tumoare ovariană de 25 kg, înlăturată cu succes în spitalul din Bălți. Nemerenco: Înainte, operația ar fi fost posibilă doar în Chișinău

Medicii din Spitalul Clinic Bălți au reușit să efectueze cu succes o intervenție chirurgicală neobișnuită. Aceștia au înlăturat o tumoare ovariană gigantică. Potrivit ministrului Sănătății Ala Nemerenco, tumoarea era de circa 25 de kilograme. Oficialul a remarcat că, înainte, o astfel de operație ar fi fost posibilă doar în capitală.

Pacienta este originară din nordul țării.

Felicitări echipei de medici pentru o așa realizare! Aceasta a fost posibilă doar datorită renovărilor efectuate și dotării recente cu echipamente moderne a spitalului. Dacă ați ști cât de mândră sunt de colegii din Bălți și că există acolo o picătură și din munca mea. Acesta e interesul meu în spitalul din Bălți  Un interes mare și foarte sănătos! Mergem înainte!”, a notat Nemerenco.

Ministrul Sănătății a transmis un mesaj către cei care critică:

Cei pretinși “mari” mai noi sau vechi politicieni adunați “prin televizoare” și mai nu știu pe unde, criticați înainte, că o faceți bine!  Spitalul din Bălți va deveni unul din cele mai bune din țară, acesta este scopul meu. Și nu voi ceda nici un milimetru, cât nu ați bate în mine”, a conchis Ala Nemerenco.

Amintim că Maternitatea din Bălţi a fost recent modernizată și dotată cu echipamente de ultimă generaţie. Investiţia se ridică la jumatate de milion de dolari, bani oferiţi de Fondul ONU pentru Populație şi Guvernul Statelor Unite Ale Americii

Până la sfârşitul anului 2022, vor fi complet utilate 22 de săli de naștere și opt săli de reanimare și terapie intensivă din toată Republica Moldova. Maternitatea din Bălți este una dintre cele nouă unităţi sanitare ce urmează să fie dotate şi cu echipament medical modern în domeniul sănătății sexuale și reproductive.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: