Turcia nu acceptă condoleanțele SUA cu privire la atentatul terorist din Istanbul: „Știm unde a fost coordonat”
Full Article 2 minutes read

Turcia nu acceptă condoleanțele SUA cu privire la atentatul terorist din Istanbul: „Știm unde a fost coordonat”

Turcia refuză să accepte condoleanțele din partea Statelor Unite ale Americii (SUA) cu privire la atacul terorist care s-a produs ieri la Istanbul. O declarație în acest sens a fost făcută de ministrul turc de interne Süleyman Soylu. 

„Știm unde a fost coordonat atacul. Am primit mesajul și știm care este comunicarea. Nu acceptăm condoleanțele ambasadei americane. Nu suntem perfizi cu nimeni, dar nu mai avem răbdare față de aceste acte perfide. Strada İstiklal este copilul nostru. Dacă nu l-am fi prins pe atacator, ar fi fugit astăzi în Grecia”, a spus ministrul turc, comunică Ria Novosti cu referire la CNN Türk.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe Karine Jean-Pierre a declarat mai devreme că Statele Unite condamnă actul de violență care a avut loc la Istanbul, de asemenea a exprimat condoleanțe familiilor victimelor.

***

Amintim că cel puțin 6 oameni au murit, iar peste 80 au fost răniți în urma unui atac terorist care s-a produs pe 13 noiembrie la Istanbul.

Vicepreședintele Turciei a declarat că atentatul a fost provocat de o femeie, care ulterior a fost arestată. Potrivit informațiilor din presă, femeia este cetățean al Siriei.

În seara zilei de 13 noiembrie, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova a declarat că nu deține în prezent informații despre eventuale victime în rândul moldovenilor.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: