Turcia nu se va alătura sancțiunilor împotriva Rusiei și spune că acestea „nu vor rezolva problemele”
Full Article 2 minutes read

Turcia nu se va alătura sancțiunilor împotriva Rusiei și spune că acestea „nu vor rezolva problemele”

Turcia nu va impune sancțiuni împotriva Rusiei din cauza invaziei în Ucraina. Declarația a fost făcută de ministrul turc de externe, Mevlüt Çavuşoğlu, comunică RIA Novosti

„Poziția noastră este deschisă și clară: sancțiunile nu vor rezolva problemele”, a spus ministrul.

El a mai declarat că președintele rus în timpul unei conversații telefonice cu președintele Turciei a spus că nu se opune întâlnirii cu președintele ucrainean.

Amintim că secretarul de presă al președintelui Federației Ruse Dmitri Peskov a comentat declarația ministrului turc de externe, Mevlüt Çavuşoğlu, potrivit căreia Putin în timpul discuțiilor telefonice cu președintele Turciei a spus că nu este împotriva unei întâlniri cu Zelenski.

„Am spus în repetate rânduri că nimeni nu exclude posibilitatea unei întâlniri între Vladimir Putin și președintele Zelenski. Dar noi trebuie să înțelegem care ar trebui să fie rezultatul acestei întâlniri și ce se va discuta la ea”, a spus Peskov.

De menționat că SUA, statele UE și alte state, au impus mai multe sancțiuni împotriva Rusiei și companiilor rusești din cauza războiului din Ucraina.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: