Ucraina a anunțat încetarea a două acorduri cu Rusia în domeniul securității nucleare
Full Article 2 minutes read

Ucraina a anunțat încetarea a două acorduri cu Rusia în domeniul securității nucleare

Ucraina a anunțat, „în legătură cu agresiunea militară”, încetarea a două acorduri internaționale cu Rusia în domeniul securității nucleare, a informat Inspectoratul de Stat pentru Reglementarea Nucleară al Ucrainei, citat de novayagazeta.eu.

Astfel, urmează a fi reziliat Acordul de cooperare între Ministerul Protecției Mediului și Securității Nucleare al Ucrainei și Autoritatea Federală de Supraveghere a Securității Nucleare din Rusia, semnat la Viena la 19 septembrie 1996.

Totodată, potrivit sursei citate, va fi reziliat și Acordul între Comitetul de Stat pentru Reglementarea Nucleară al Ucrainei și Autoritatea Federală de Supraveghere a Securității Nucleare din Rusia privind schimbul de informații și cooperarea în domeniul reglementării siguranței în utilizarea energiei nucleare în scopuri pașnice, semnat la Moscova la 14 august, 2002.

De menționat că, în ziua în care a început războiul dintre Rusia și Ucraina, la 24 februarie curent, Ucraina a anunțat că întrerupe toate relațiile diplomatice cu Rusia.

Riscul utilizării armelor nucleare în lume a atins cel mai înalt nivel de după Războiul Rece, potrivit unui raport al Institutului Internațional de Cercetare a Păcii din Stockholm (SIPRI). După cum au remarcat experții, din cauza deteriorării relațiilor dintre țări – inclusiv dintre Rusia și Ucraina – au existat probleme în domeniul diplomației nucleare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: