Ucraina a comentat incidentul armat de la frontiera cu regiunea transnistreană, raportat de Tiraspol: „Provocare”
Full Article 2 minutes read

Ucraina a comentat incidentul armat de la frontiera cu regiunea transnistreană, raportat de Tiraspol: „Provocare”

Ucraina neagă declarațiile Tiraspolului privind presupusul incident armat de la frontieră, în urma căruia doi cetățeni din regiunea transnistreană ar fi fost răpiți și duși în țara vecină. Ofițerul de presă al Serviciului de Stat de Grăniceri al Ucrainei, Andrei Demcenko, a declarat într-un comentariu pentru  RBC-Ucraina că nu cunoaște despre nici un incident pe segmentul transnistrean al frontierei cu Moldova și a catalogat declarațiile ca fiind „de natură provocătoare”.

„Grănicerii nu au înregistrat situații neobișnuite. Declarația așa-zisei Transnistriei, mai degrabă, este de natură provocatoare, cu scopul de a învinovăți Ucraina pentru ceva. În plus, înțelegem că această enclavă are o orientare pro-rusă”, a spus Demchenko.

Precizăm că Tiraspolul a declarat pe 10 ianuarie că în apropierea frontierei cu Ucraina ar fi avut loc un incident, cu utilizarea armelor de foc, în urma căruia doi cetățeni din regiunea transnistreană ar fi fost răpiți și duși pe teritoriul Ucrainei.

UPDATE NM a solicitat un comentariu despre informațiile respective de la Biroul politici de reintegrare, care nu a confirmat incidentul.

Nu sunt informații confirmate în acest sens prin canale oficiale. Reiterăm necesitatea informării din surse credibile și oficiale ale autorităților publice competente”, au declarat reprezentanții Biroului politici de reintgrare pentru NewsMaker.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: