Ucraina ar putea sărbători Crăciunul pe 25 decembrie. Inițiativa anunțată de Biserică
Full Article 1 minutes read

Ucraina ar putea sărbători Crăciunul pe 25 decembrie. Inițiativa anunțată de Biserică

Biserica Ortodoxă din Ucraina ar putea trece la un nou calendar – cel georgian. Dacă acest lucru se va întâmpla, ucrainenii vor sărbători, de exemplu, Crăciunul, pe 25 decembrie, și nu pe 7 ianuarie, așa cum este în prezent. Potrivit Mitropolitului Epifanie al Ucrainei, decizia de transfer va fi luată la Consiliul Episcopal în luna mai, scrie Meduza.

„Implementarea acestei reforme va face posibilă, în primul rând, trecerea la un calendar mai precis și evitarea trecerii treptate a vacanțelor fixe în viitor. Și deși există încă unele dificultăți pe această cale, sunt convins că cu ajutorul lui Dumnezeu le vom rezolva”, a spus Epifanie într-un interviu pentru Gazeta.ua.

Deși decizia finală privind trecerea la noul calendar nu a fost încă luată, Biserica Ortodoxă din Ucraina lucrează deja la o nouă ediție a literaturii bisericești pentru enoriași, a adăugat el.

Biserica Ortodoxă din Ucraina folosește acum calendarul iulian, la fel ca și Biserica Ortodoxă Rusă sau cea a Republicii Moldova. Calendarul iulian diferă de calendarul gregorian, la care au aderat majoritatea țărilor lumii, cu 13 zile.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: