„Ucraina este tratată ca stat de mâna a doua”. Ministru ucrainean, despre aderarea la UE
Full Article 2 minutes read

„Ucraina este tratată ca stat de mâna a doua”. Ministru ucrainean, despre aderarea la UE

Dmitri Kuleba, ministrul ucrainean de Externe, a declarat că Ucraina se așteaptă să primească statutul de candidat la aderarea la UE, iar încercările de a oferi în schimb alte formate sunt insultătoare. Declarația a fost făcută de oficial pe Twitter, comunică Evropeiskaia Pravda. 

„Lipsa de precizie strategică cu privire la perspectiva europeană a Ucrainei, pe care unele capitale europene o susțin în ultimii ani, a eșuat și trebuie să se termine. (…) Aceasta doar l-a încurajat pe Putin”, a adăugat ministrul.

Tot el a menționat că Ucraina nu are nevoie de „surogate”.

„Nu avem nevoie de surogate pentru statutul de candidat la UE, care demonstrează că Ucraina este tratată ca stat „de mâna a doua” și jignește sentimentele ucrainenilor”, a adăugat el.

De menționat că preşedintele Consiliului European, belgianul Charles Michel, s-a pronunţat miercuri în favoarea unui proces de aderare „progresiv” la UE şi a apărat ideea creării unei „comunităţi geopolitice europene” pentru a pregăti ţările candidate la integrare.

„Am început să-i consult pe liderii celor 27 pe această temă şi o voi pune pe ordinea de zi a Consiliului European din iunie”, a anunţat el în faţa Consiliului economic şi social al UE de la Bruxelles.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare. 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: