Ucraina închide un punct de trecere spre Donbas
Full Article 2 minutes read

Ucraina închide un punct de trecere spre Donbas

Ucraina a suspendat operațiunile la unul dintre cele șapte puncte de trecere spre Donbas, în regiunea controlată de rebelii pro-ruși, ca urmare a bombardamentelor repetate, a anunțat armata ucraineană, citată de Reuters.

Bombardamentele dincolo de linia care separă forțele guvernamentale ucrainene și rebelii pro-ruși au crescut semnificativ în număr și intensitate de săptămâna trecută.

Guvernul de la Kiev spune că este vorba de provocări din partea Rusiei și separatiștilor. Liderii occidentali au avertizat, de asemenea, că Putin ar putea încerca înscenarea unui atac în Donbas pentru a-l folosi ca pretext pentru o invazie a Ucrainei.

***

Amintim că preşedintele Volodimir Zelenski i-a comunicat sâmbătă seara, într-o convorbire telefonică, omologului său francez Emmanuel Macron că Ucraina nu va răspunde provocărilor ruseşti din estul Ucrainei şi că Kievul rămâne pregătit pentru a dialoga cu Moscova. „Am informat despre agravarea de pe linia frontului, pierderile noastre, bombardamente”, a scris Volodimir Zelenski în postarea de pe Twitter

De menționat că astăzi, preşedintele francez, Emmanuel Macron, va vorbi la telefon cu omologul său rus, Vladimir Putin, pentru a încerca „să evite ce este mai rău”.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: