Ucraina, mai aproape de NATO? Membrii Alianței au ajuns la un consens privind simplificare procedurii de aderare
Full Article 1 minutes read

Ucraina, mai aproape de NATO? Membrii Alianței au ajuns la un consens privind simplificare procedurii de aderare

Aliații Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) au ajuns la un consens privind simplificarea procedurii de aderare la blocul militar pentru Ucraina. Informația a fost raportată, pe 10 iulie, de ministrul ucrainean de Externe Dmitro Kuleba

„În urma unor discuții intense, aliații NATO au ajuns la un consens privind eliminarea MAP (membership action plan – n. r.) – planului de acțiune pentru aderare din calea Ucrainei. Salut această decizie mult așteptată, care ne scurtează drumul către NATO. Este, de asemenea, cel mai bun moment pentru a oferi claritate cu privire la invitația adresată Ucrainei de a deveni membru”, a scris oficialul pe contul său de Twitter.

Precizăm că președintele Rusiei Vladimir Putin a semnat pe 30 septembrie, în cadrul unei ceremonii solemne, acordul prin care cele patru regiuni din sudul Ucrainei sunt alipite Federației Ruse. În aceeași zi, Ucraina a depus cerere de aderare la NATO.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: