Ucraina, pregătită să primească gaz prin Balcani
Full Article 2 minutes read

Ucraina, pregătită să primească gaz prin Balcani

Ukrtransgaz, operatorul ucrainean al sistemului de transport al gazelor naturale, a modernizat stația de contorizare a gazelor Grebeniki, situată la frontiera cu Republica Moldova. Într-un comunicat publicat astăzi, 7 noiembrie, pe site-ul instituției, se precizează că stația este pregătită pentru transportul transbalcanic în regim de revers, în cazul în care tranzitul din Federația Rusă va fi întrerupt.  

Serviciul de presă al Ukrtransgaz mai precizează că lucrările au fost îndeplinite în conformitate cu memorandumul de colaborare cu operatorii sistemelor de transport a gazelor din Bulgaria, România și Grecia, care prevede asigurarea transportului de gaz prin gazoducte transbalcanice în regim de revers, pe teritoriul acestor țări, spre Ucraina și Republica Moldova.

Potrivit proiectului, capacitatea stației, în urma modificărilor, constituie 70 de milioane de metri cubi de gaze timp de 24 de ore, în regim avers și 4 miloane de metri cubi de gaze în regim revers, din Republica Moldova.

În mai 2018, Ukrtransgaz a efectuat o evaluare a cererii de capacitate de intrare către Ucraina din România și a confirmat fezabilitatea economică a creării unei astfel de capacități pe ruta transbalcanică.

În comunicat se mai arată că nivelul de pregătire al stației a fost verificat și confirmat de reprezentanții Moldovagaz.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: