Ucraina va cere Rusiei despăgubiri de război în valoare de peste $300 miliarde 
Full Article 1 minutes read

Ucraina va cere Rusiei despăgubiri de război în valoare de peste $300 miliarde 

Ucraina va cere Federației Ruse 300 miliarde de dolari pentru recuperarea prejudiciului în urma invaziei. O declarație în acest sens a fost făcută de ministrul ucrainean al Justiției, comunică Radio Svoboda

Potrivit oficialului din Ucraina, banii vor fi considerați compensații pentru prejudiciul cauzat țării în urma invaziei ruse.

„Pentru a face acest lucru, se planifică crearea unui „mecanism internațional” prin intermediul ONU”, a declarat ministrul Justiției din Ucraina Denis Maliuska.

Menționăm că astăzi este a 198-a zi a războiului din Ucraina. Pe 24 februarie, în jurul orei 5:00, Vladimir Putin a anunțat începerea operațiunii militare în Ucraina. Liderul de la Kiev Vladimir Zelenski a declarat stare de război în Ucraina.

Pe 8 septembrie curent, președintele ucrainean Vladimir Zelenski a anunțat că Forțele Armate ale Ucrainei, care desfășoară o contraofensivă de amploare în sudul și estul țării, de la începutul toamnei au eliberat zeci de localități pe o suprafață de peste o mie de kilometri pătrați.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: