UE alocă 14 milioane de euro pentru presa echidistantă din Republica Moldova
Full Article 2 minutes read

UE alocă 14 milioane de euro pentru presa echidistantă din Republica Moldova

Uniunea Europeană alocă 14 milioane de euro pentru susținerea presei echidistante din Republica Moldova. Informația a fost făcută publică de către parlamentarul european din România Eugen Tomac, pe 20 iulie.

Eurodeputatul român a precizat că datele i-au fost prezentate în urma unei interpelări adresate șefului diplomației europene, Josep Borrell.

Românii de peste Prut au ales calea europeană, prin urmare propaganda lui Putin își va găsi mult mai greu unde de propagare. Într-un document oficial pe care l-am primit în urma unei interpelări, Înaltul Reprezentant pentru Politică Externă, Josep Borrell, menționează cel puțin 3 proiecte prin care UE susține mass-media independentă din R. Moldova”, a anunțat Tomac.

Cum sunt repartizați banii:

  • 5 milioane de euro pentru comunicarea strategică, jurnalismul de investigație și combaterea dezinformării;
  • 1 milion de euro pentru media locală;
  • 8 milioane de euro prin programul regional EU4Independent Media.

Sprijinul presei și a jurnaliștilor onești sunt esențiale pentru a oferi cetățenilor informații corecte și nepărtinitoare. Propaganda lui Putin trebuie combătută cu toată forța, fără ea imperiul lui construit pe ură și frică se va prăbuși”, a conchis Tomac.

Amintim că, pe 23 iunie, Consiliul European a decis acordarea statutului de țară candidată la aderarea la Uniunea Europeană pentru Moldova și Ucraina.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: