UE, Olanda și SUA salută încheierea primei etape a procedurii de pre-vetting: „Susținem reformele”
Full Article 2 minutes read

UE, Olanda și SUA salută încheierea primei etape a procedurii de pre-vetting: „Susținem reformele”

Uniunea Europeană, Regatul Țărilor de Jos și Statele Unite ale Americii salută încheierea primei etape a procedurii de pre-vetting a 28 de candidați pentru funcții judiciare în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

La etapa următoare, Comisia de pre-vetting se va concentra pe evaluarea pentru posturile de membri CSM a încă nouă candidați prezentați de Parlament, care nu sunt judecători.

Activitatea Comisiei de pre-vetting se desfășoară cu sprijinul Secretariatului Comisiei, format din analiști și experți juridici care contribuie la procesul de evaluare.

Activitatea Comisiei și a Secretariatului fac parte dintr-o comunitate mai largă de donatori care acordă asistență pentru exercițiul de pre-vetting în Republica Moldova ce include Ambasada SUA, Delegația Uniunii Europene, Ambasada Regatului Țărilor de Jos și Banca Mondială.

Uniunea Europeană, Regatul Țărilor de Jos și Statele Unite sprijină reforma sectorului justiției din Republica Moldova pentru a contribui la consolidarea statului de drept și la promovarea valorilor democratice.

Amintim că Ministrul Justiției a anunțat că pe 7 februarie Comisia de prevetting a finalizat evaluarea tuturor judecătorilor care au candidat ca membri în CSM. În total, doar 5 judecători din 28 au promovat concursul.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: