UE va oferi 140 de milioane de euro Republicii Moldova și celorlalte țări din Parteneriatul Estic în contextul epidemiei de coronavirus
Full Article 2 minutes read

UE va oferi 140 de milioane de euro Republicii Moldova și celorlalte țări din Parteneriatul Estic în contextul epidemiei de coronavirus

Comisia Europeană va oferi 140 de milioane de euro Republicii Moldova și celorlalte țări din Parteneriatul Estic în contextul epidemiei de coronavirus. Despre acest lucru se anunță într-un comunicat al Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova.

„Sunt vremuri foarte dificile nu numai pentru UE, dar și pentru țările partenere, precum Moldova. Trebuie să facem tot ce putem pentru a atenua impactul coronavirusului. Pachetul de astăzi răspunde atât nevoilor imediate ale sistemelor de sănătate, cât și nevoilor pe termen lung pentru grupurile cele mai vulnerabile din societate și întreprinderile mici și mijlocii, care sunt coloana vertebrală a economiilor din cele șase țări”, a declarat Olivér Várhelyi, comisarul european pentru vecinătate și extindere.

La cererea țărilor partenere, inclusiv a Republicii Moldova, Comisia Europeană va răspunde nevoilor imediate prin sprijinirea furnizării de dispozitive și echipamente medicale, cum ar fi aparate de ventilare, truse de laborator, măști, halate, ochelari și costume de protecție.

De asemenea, în comunicat se mai arată că Comisia Europeană colaborează cu Organizația Mondială a Sănătății și va aloca 30 de milioane de euro pentru a se asigura că aceste materiale sunt cumpărate în comun și distribuite în mod eficient celor șase țări în următoare săptămâni.

Menționăm că Uniunea Europeană a pus la dispoziție peste 11,3 milioane euro sub formă de subvenții pentru organizațiilor societății civile din toată regiunea.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: