Umanitar, nu și militar. Ministrul Apărării, precizări despre eventuale echipamente pe care le-ar putea livra Moldova Ucrainei
Full Article 2 minutes read

Umanitar, nu și militar. Ministrul Apărării, precizări despre eventuale echipamente pe care le-ar putea livra Moldova Ucrainei

Republica Moldova nu a livrat nici tehnică militară, nici armament Ucrainei. Asigurarea vine din partea ministrului Apărării, Anatolie Nosatîi. Oficialul susține că transmiterea echipamentului militar în țara vecină, aflată în război, ar încălca statutul de neutralitate al Republicii Moldova.

„Republica Moldova, reieșind din statul nostru de neutralitate, nu a livrat tehnică militară, armament, piese de schimb sau alte materiale la capitolul militar. A acordat mai multe loturi de asistență, cu titlu de ajutor umanitar, dar nu echipamente militare”, a declarat ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova.

Amintim că Ucraina a solicitat anterior oficial Republicii Moldova cele șase avioane militare MIG-29, care nu mai sunt utilizabile pentru a fi reparate și folosite de armata ucraineană în războiul cu Rusia, însă Chișinăul a refuzat cererea Kievului, făcând trimitere la statutul de neutralitate al țării noastre.

Între timp, Guvernul Moldovei va transmite Ucrainei un lot de ajutor umanitar în valoare de peste 15 milioane de lei. Este vorba de corturi, utilaje tehnice, stații electrice, alimente, produse de igienă și echipamente în valoare totală de 15 milioane de lei. Decizia a fost aprobată la ședința de astăzi a executivului, după ce, la începutul lunii februarie, Republica Moldova a transmis Ucrainei un lot umanitar în valoare de aproximativ 17 milioane de lei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: