Un angajat al „Exdrupo” ar fi oferit bani pentru a-i favoriza compania la licitație 
Full Article 50 second read

Un angajat al „Exdrupo” ar fi oferit bani pentru a-i favoriza compania la licitație 

Un șef de sector al Regiei exploatarea drumurilor și podurilor „Exdrupo” din cadrul Primăriei municipiului Chișinău este cercetat penal pentru corupere pasivă și activă. Bărbatul este bănuit că și-ar fi favorizat propria companie la licitațiile organizate de întreprinderea „Exdrupo”.

Potrivit Centrul Național Anticorupție, din 2020 până în prezent, bănuitul ar fi transmis sume de bani unor persoane din conducerea întreprinderii, echivalente unui anumit procent din contractele semnate, pentru a organiza trucarea procedurilor de achiziții publice în interesul companiei, gestionate de el din umbră, prin persoane interpuse, inclusiv de rudele acestuia.

„În acest mod, au fost cauzate întreprinderii municipale daune considerabile”, precizează CNA.

Pe 19 decembrie, ofițerii Centrului și procurorii anticorupție au desfășurat percheziții la sediile unor persoane juridice, dar și la domiciliul, mașinile și în biroul de serviciu ale bănuitului. În prezent, bărbatul este cercetat în stare de libertate.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: