„Un astfel de program ambițios de reparație a drumurilor în Republica Moldova încă nu a fost”. Dodon anunță când vor începe reparațiile
Full Article 2 minutes read

„Un astfel de program ambițios de reparație a drumurilor în Republica Moldova încă nu a fost”. Dodon anunță când vor începe reparațiile

Președintele Igor Dodon a anunțat că, în acest an, vor fi cheltuiți circa 8,7 miliarde de lei, din surse interne și externe, pentru reparația drumurilor din Republica Moldova. Lucrările ar urma să înceapă „cel târziu, în luna mai”, a precizat șeful statului într-o conferință de presă care a avut loc luni, 27 ianuarie. 

„În ceea ce ține de fondul rutier. În acest an sunt 2,7 miliarde de lei, cu un miliard de lei mai mult ca în 2019. Banii vor fi alocați atât pentru întreținerea drumurilor naționale, cât și 600 de milioane de lei la raioane și 400 de milioane de lei la sate. În afară de aceasta, guvernul a decis să aloce un miliard de lei suplimentar pentru programul „Drumuri bune”. Din sursele interne și externe, 2,7 miliarde de lei – fondul rutier, plus încă un miliard pentru „Drumuri bune” – sunt 3,7 miliarde, plus încă circa 5 miliarde de lei alocate din surse externe alocate pentru drumuri naționale, acele segmente care au fost anunțate. Un astfel de program ambițios de reparație a drumurilor în Republica Moldova încă nu a fost”, a explicat Igor Dodon.

Șeful statului a mai spus că, în ceea ce ține de proiectele de drumuri naționale, cu finanțare externă, au fost anunțate 12 licitații pentru 184 de km de drum, în valoare de 2,3 miliarde de lei. Este vorba despre drumurile care vor fi finanțe din creditul pe care îl negociază, în prezent, guvernul cu Federația Rusă.

Potrivit lui Igor Dodon, în curs de anunțare a licitațiilor sunt încă 170 de kilometri de drum care. Președintele țării a precizat că licitațiile pentru a fi contractate companiile, în special internaționale, urmează să fie anunțate în zilele următoare. Dodon a precizat că este vorba de segmente de drumuri importate: Bălți-Florești,  Căușeni-Ștefan Vodă, două porțiuni a drumurlui Centura în jurul Chișinăul, ș.a.

În total, urmează să fie reparate peste 300 de kilometri de drum. Licitațiile și semnarea contractelor ar urma să fie finalizate până în martie, iar lucrările vor începe nu mai târziu de luna mai, a mai spus peședintele țării.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: