Avia Invest cere recuzarea judecătorului implicat în insolvabilitate, pentru că ar fi rudă cu Adrian Lebedinschi. Ce răspunde deputatul socialist
Full Article 2 minutes read

Avia Invest cere recuzarea judecătorului implicat în insolvabilitate, pentru că ar fi rudă cu Adrian Lebedinschi. Ce răspunde deputatul socialist

Avia Invest susține că va cere recuzarea judecătorului desemnat să se ocupe de procedura de insolvabilitate a companiei, pe motiv că acesta ar fi rudă cu deputatul socialist Adrian Lebendischi. Într-un comunicat publicat pe 20 mai, reprezentanții Avia Invest califică acțiunea drept „un atac raider la nivel de stat, sprijinit de președintele țării”. De cealaltă parte, contactat de NM, deputatul PSRM a negat informația.

„Este o „pură coincidență” faptul că judecătorul Alexandru Arhip, cel care a fost desemnat să se ocupe de acest caz, este nimeni altul decât cumetrul lui Adrian Lebedinschi. Cine este Adrian Lebedinschi în structura puterii lui Dodon, este cunoscut de toți – executorul ordinelor sale pe chestiuni juridice”, se arată în comunicatul publicat de Avia Invest.

Contactat de NM, deputatul PSRM Adrian Lebedinschi a declarat că nu are nicio rudă cu numele Alexandru Arhip.

În același comunicat, Avia Invest îl vizează pe ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi.

„Printr-o altă “pură coincidență”, finul actualului ministru al Justiției Fadei Nagacevschi – Igor Sacaliuc (Purcel) urmează a fi numit administrator al acestei proceduri de insolvență artificială. Cine este Donnie Nagacevschi și cât de subordonat îi este lui Dodon, de asemenea, știe toată societatea”, se arată în declarație.

NM a încercat să obțină un comentariu de la ministrul Justiției, însă până la ora publicării acestei știri, Fadei Nagacevschi nu a răspuns la apel și nici la mesajul expediat.

UPDATE (13:15) Ministrul Justiției a venit cu o reacție pe pagina sa de Facebook. Mai multe detalii puteți citi AICI.

Amintim că, pe 18 mai, premierul Ion Chicu a anunțat că guvernul a inițiat procedura de insolvabilitate a companiei Avia Invest, iar conturile acesteia au fost blocate.

Șeful executivului a precizat că, potrivit contractului, dacă compania intră în incapacitate de plată, concesionarea aeroportului va fi anulată.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: