FOTO Un avion ucrainean, cu 176 de oameni la bord, s-a prăbușit în Iran. Nimeni nu a supraviețuit
Full Article 2 minutes read

FOTO Un avion ucrainean, cu 176 de oameni la bord, s-a prăbușit în Iran. Nimeni nu a supraviețuit

Un avion care aparține companiei ucrainene „Ukraine International Airlines”, cu 176 de persoane la bord, s-a prăbușit astăzi, 8 ianuarie, în Iran, informează Euronews și agenția iraniană Tasnim. Tragedia s-a produs la scurt timp după decolarea din cel mai mare aeroport din capitala Teheran. Niciunul dintre cei 167 de pasageri și 9 membri ai echipajului nu au supraviețuit. Potrivit oficialilor iranieni, accidentul a avut loc după ce unul dintre motoare s-a aprins.

Avionul, de model Boeing 737-800, a decolat de la Aeroportul Internațional Imam Khomeini din Teheran, iar la scurt timp, unul dintre motoarele aparatului de zbor a luat foc, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Drumurilor și Transporturilor din Iran, Qassem Biniaz. Acesta a precizat că în urma defecțiunii, pilotul a pierdut controlui aeronavei, iar aceasta a căzut.

De asemenea, oficialul a dezmințit informațiile potrivit cărora, aeronava a fost lovită de o rachetă balistică, în timpul atacului asupra bazelor miliitare americane din Irak.

„Dacă ar fi fost lovit de o rachetă, avionul ar fi explodat în aer. Cauza prăbușirii este aprinderea unui motor și tentativa nereușită a pilotului de a efectua manevra de aterizare”, a precizat acesta.

FOTO Un avion ucrainean, cu 176 de oameni la bord, s-a prăbușit în Iran. Nimeni nu a supraviețuit

Euronews

La bordul aeronavei se aflau 167 de pasageri și 9 membri ai echipajului, de diferite naționalități. Aceștia se îndreptau spre capitala Ucrainei, Kiev, susțin oficialii iranieni.

Echo Moskvi scrie că majoritatea persoanelor aflate la bordul avionului erau cetățeni ai Iranului și ai Canadei. De asemenea, printre aceștia erau cetățeni ai Ucrainei, Germaniei, Marii Britanii, Suediei și Afganistanului.

Președintele Vladimir Zelenski a exprimat condoleanțe familiilor victimelor, scrie agenția ucraineană Unian.

 

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: