Un avocat a fost reținut în flagrant pentru fapte de corupție
Full Article 1 minutes read

Un avocat a fost reținut în flagrant pentru fapte de corupție

Un avocat a fost reținut în flagrant pentru fapte de corupție, manifestate prin transmiterea unei mite în sumă de 10 000 de euro la un procuror, pentru ca acesta din urmă să adopte o decizie favorabilă pe o cauză penală, aflată în gestiunea sa. Informația a fost confirmată DE purtătoarea de cuvânt a Serviciului de Protecție Internă și Anticorupție (SPIA) din cadrul MAI, Natalia Seremet.

Precizăm că, urmare a cooperării unui declarant cu autoritățile, s-a stabilit că, acesta din urmă ar fi transmis avocatului în prima tranşă, bani în sumă de 7000 de euro sub formă de mită.

Aşadar, urmare a activităţilor de urmărire penală efectuate şi a măsurilor speciale de investigaţii, astăzi avocatul a fost reținut imediat după ce a obţinut o decizie favorabilă de la procuror şi respectiv, după ce a acceptat a doua tranșă a mitei în sumă de 3000 de euro.

În acest moment, ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI și procurorii anticorupție efectuează percheziții în birourile de serviciu și la domiciliile procurorului și avocatului vizat.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: