Un bărbat de 21 de ani a fost condamnat la 16 ani de închisoare pentru un omor săvârșit într-o pădure din Chișinău
Full Article 2 minutes read

Un bărbat de 21 de ani a fost condamnat la 16 ani de închisoare pentru un omor săvârșit într-o pădure din Chișinău

Un tânîr de 21 de ani a fost condamnat la 16 de închisoare pentru omor, săvârșit cu deosebită cruzime. Sentința a fost pronunțată, pe 9 martie, de către Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Potrivit procurorilor, crima a avut loc pe 19 aprilie 2020, într-o pădure din apropierea municipiului Chișinău. Inculpatul, împreună cu încă doi tineri, acționând prin participație simplă, au intrat într-un conflict, apărut spontan, cu un bărbat. Astfel, având scopul omorului acestuia, acționând cu o deosebită cruzime, i-au aplicat ultimului, multiple lovituri cu mâinile și picioarele peste suprafața corpului. Ulterior, l-au doborât la pământ și au continuat să-i aplice lovituri sărind cu picioarele peste abdomen, cutia toracică și capul victimei, cauzându-i conform raportului de expertiză medico-legală vătămări corporale grave care au dus la deces.

Astfel, tânărul a fost recunoscut vinovat pentru omor săvârșit cu deosebită cruzime, stabilindu-i-se o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 16 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis.

Instanța a mai dispus încasarea din contul inculpatului, cu titlu de prejudiciu moral – a sumei de 300 000 lei și cu titlu de cheltuieli judiciare – a sumei de 39 641 lei.

Măsura de arest preventiv, în privința inculpatului, a fost menținută de către instanța de judecată, până la intrarea sentinței de condamnare în vigoare.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: