Un bărbat de 50 de ani din Chișinău, învinuit de abuz sexual față de două minore. Una îi este fiică
Full Article 2 minutes read

Un bărbat de 50 de ani din Chișinău, învinuit de abuz sexual față de două minore. Una îi este fiică

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță trimiterea în judecată a dosarului penal al unui bărbat cu vârsta de peste 50 de ani, din municipiul Chișinău, care și-a abuzat sexual propria fiică, precum și fiica unor cunoscuți.

Potrivit investigațiilor efectuate de Centrul pentru Combaterea Traficului de Persoane al IGP, sub supravegherea procurorilor PCCOCS, una din cele două fiice a fost abuzată sexual timp de 10 ani, începând cu vârsta de șapte ani, în anul 1998.

Abuzul sexual a avut loc în forme perverse, în casa în care locuiau. Pentru înfrângerea rezistentei minorei, acesta aplica violența psihică. La o nouă tentativă de abuzare a ei, când avea vârsta de 17 ani, aceasta nu a rezistat și și-a provocat leziuni corporale, ca formă de exprimare extremă a dezacordului ei. Ulterior, aceasta i-a povestit mamei, care însă nu l-a denunțat autorităților (chiar dacă era agresată fizic de către soț) așa cum acesta a amenințat-o că dacă o va face, își va pune capăt zilelor. Abuzul a încetat odată cu plecarea fiicei din casa părintească”, au relatat procurorii.

În toamna anului 2021, tânăra a depus o plângere la poliție în care și-a denunțat tatăl. Inculpatul, însă, nu-și recunoaște vinovăția.

În ceea ce privește abuzul comis față de a doua victimă, acțiunile au început în anul 2018, atunci când bărbatul deja locuia singur. Victima este fiica unor cunoscuți, care avea în acel moment 14 ani. Abuzul a continuat până în ziua reținerii, la sfârșitul lunii noiembrie a anului 2021.

După reținerea acestuia, una din victime a fost plasată în Centrul de plasament a victimelor și potențialelor victime a traficului de ființe umane. De asemenea, ambele au beneficiat de consiliere psihologică.

Individul este în prezent în arest preventiv.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: