Un bărbat din Belarus a fost găsit spânzurat. Fusese dat dispărut în cea de-a patra zi de proteste
Full Article 2 minutes read

Un bărbat din Belarus a fost găsit spânzurat. Fusese dat dispărut în cea de-a patra zi de proteste

Un bărbat de 28 de ani care fost dat dispărut pe 12 august, în cea de-a patra zi de proteste în Belarus, a fost găsit mort, scrie portalul Meduza.io, care citează detașamentul de salvare-căutare „Anghel”.

Corpul neînsuflețit al acestuia a fost găsit pe 22 august, spânzurat de un copac. Soția acestuia a declarat că nu știe dacă acesta a participat la proteste și dacă a fost reținut.

Кривцов Никита Сергеевич (31.07.1992 г.р.), найден. Погиб. Выражаем соболезнования родным и близким погибшего. ________________________Администрация группы не комментирует обстоятельств гибели пропавшего.

Posted by Поисково-спасательный отряд "Ангел" on Saturday, 22 August 2020

„Pe 12 august a încetat să mai răspundă la telefon, a dispărut. Iar astăzi ne-au sunat și ne-au spus că l-au găsit spânzurat”, a declarat soția sa pentru Onliner.by.

Presa a scris că pe corpul lui Nikita Krivțov au fost găsite semne de violență. Informația nu a fost confirmată, însă, de conducătorul detașamentului „Anghel”, Serghei Kovgan. Potrivit acestuia, poliția susține că nu există semne de agresiune.

Elena Krivțova nu a văzut, deocamdată, corpul neînsuflețit al soțului său. Ea susține că soțul său nu s-ar fi putut sinucide.

„Sunt sigură că nu ar fi putut face asta, era prea slab pentru așa ceva”, a declarat aceasta.

Nikita Kravțov locuia în Jodino și lucra la Minsk. Acesta a fost unul dintre oamenii dispăruți incluși în lista portalului Tut.by.

Amintim că în Belarus au izbucnit proteste după alegerile prezidențiale din 9 august. În primele zile, forțele de ordine au aplicat forța pentru a dispersa manifestanții. Circa 7000 de persoane au fost reținute. Multe dintre ele au fost bătute în izolatoarele de poliție, iar familiile acestora nu au știut unde se află.

De la începutul protestelor din Belarus, a murit locuitorul Minskului Alexandr Taraikovski, despre care presa scrie că ar fi putut fi rănit mortal de către forțele de ordine în timpul unei acțiuni. De asemenea, au murit Alexandr Vihor (după ce a fost reținut de poliție într-o mașină), Ghennadii Șutov (a fost rănit mortal de poliție), Artem Porukov (potrivit MAI, a fost lovit pe un drum, însă cei apropiați neagă legătura dintre proteste și moartea acestuia), Konstantin Șișmakov (a fost găsit spânzurat peste o săptămână de la refuzul de a semna protocolul privind rezultatul alegerilor prezidențiale).

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: