Un bărbat din Brăila, reținut la Chișinău. Utiliza metoda Loverboy, prin care tinerele ajungeau prostituate din dragoste
Full Article 2 minutes read

Un bărbat din Brăila, reținut la Chișinău. Utiliza metoda Loverboy, prin care tinerele ajungeau prostituate din dragoste

Un bărbat de 30 de ani, originar din Brăila, România, a fost reținut la Chișinău. Potrivit poliției, acesta a creat, în 2020, în orașul Anvers din Belgia o rețea de prestare a serviciilor sexuale contra plată. Oamenii legii au identificat 12 victime, care erau racolate prin metoda „Loverboy”.

Polițiștii au stabilit că suspectul, împreună cu alte persoane neidentificate deocamdată, ar fi racolat mai multe tinere cu vârste cuprinse între 20 și 25 ani, din diferite regiuni ale ţării, propunându-le oferte avantajoase, cu onorarii foarte mari pentru prestarea serviciilor sexuale peste hotarele țării.

Bănuitul punea în aplicare așa-numita metodă „Loverboy” – când victimele sunt curtate cu cadouri și atenții, uneori chiar cu promisiunea căsătoriei. Ajunse în Belgia, ele erau adăpostite în  apartamente închiriate de către suspect, unde erau determinate să presteze servicii sexuale contra plată. Potrivit înțelegerii, venitul obținut în urma acestei activități urma să fie împărțit în proporție de 50/50, adică jumătate din suma obținută revine organizatorului.

Conform declarațiilor unor victime, acestea erau forțate de suspecți să presteze servicii de curierat al drogurilor (cocaină) către diverși clienți, să sustragă carduri bancare şi bani disponibili, în cazul în care clienții erau în stare de ebrietate. Dacă refuzau să execute sarcinile traficanților, acestea erau amenințate cu răfuială fizică şi li se refuza achitarea pentru serviciile prestate.

În cadrul urmăririi penale,  au fost identificate 12 victime de la care suspecții  obțineau un venit zilnic cuprins între 700 și 1500 de euro per persoană.

Suspectul a fost reținut în data de 22 noiembrie în municipiul Chișinău. Ulterior, Judecătoria Chişinău, sediul Ciocana, a dispus arestul preventiv pentru un termen de 30 de zile.

Bănuitul este cercetat penal pentru trafic de persoane, în scop de exploatare sexuală şi folosirii în activități criminale. În cazul în care vina acestuia în comiterea infracțiunii va fi demonstrată, bărbatul  riscă de la 7 la 15 ani de închisoare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: