Un bărbat din capitală a spart un geam al clădirii Guvernului (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Un bărbat din capitală a spart un geam al clădirii Guvernului (VIDEO)

Un bărbat a fost reținut de poliție după ce a spart un geam al clădirii guvernului. Incidentul s-a produs în dimineața de 16 iulie.

Potrivit ofițerului de presă al poliției capitalei Svetlana Scripnic, oamenii legii au fost alertați la ora 10:20. Polițiștii au stabilit că autorul incidentului este un bărbat de 37 de ani, locuitor al capitalei.

„Eu am spart fereastra, pentru că judecătoria nu vrea să mă închidă în pușcărie. Am 60 de dosare. Închideți-mă, că eu nu am casă, nu am unde să trăiesc. Ei îmi amână dosarele de luni de zile, eu dorm pe afară”, ar fi spus bărbat, potrivit Unimedia.

Acesta a fost condus la inspectorat pentru audieri. Oamenii legii au precizat că vor reveni cu detalii.

***

Un incident asemănător s-a produs pe 2 martie 2020, în Piața Marii Adunări Naționale, în timpul unui protest al veteranilor războiului de la Nistru. Un manifestant a deteriorat cu un buzdugan una dintre ușile de sticlă ale sediului guvernului.

Procurorii l-au acuzat de „huliganism”, faptă pentru care legislația prevede amendă de cel mult 52 500 lei, de la 180 la 240 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității sau până la 3 ani de închisoare. În cursul urmăririi penale, acesta a achitat, în mod benevol, prejudiciului cauzat statului prin infracțiune (2 444 lei).

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: