Un bărbat din Căușeni a suferit arsuri de gradul II, după ce a încercat să testeze cu un chibrit aprins butelia de gaz
Full Article 2 minutes read

Un bărbat din Căușeni a suferit arsuri de gradul II, după ce a încercat să testeze cu un chibrit aprins butelia de gaz

Un bărbat de 54 de ani, originar din localitatea Ursoaia, raionul Căușeni, a suferit arsuri de gradul II ale gambelor, după ce a încercat să testeze cu un chibrit aprins butelia de gaz de tip propan butan, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) pe 7 septembrie.

Cazul a fost înregistrat în dimineața de 4 septembrie, într-o casă din localitatea Ursoaia, raionul Căușeni. Aflându-se în bucătărie, bărbatul a aprins un chibrit pentru a verifica dacă butelia este funcțională. Flacăra emanată i-a provocat arsuri, însă persoana nu s-a adresat imediat la medici, dar după două zile a solicitat intervenția doctorilor. Acesta a fost internat la spitalul raional pentru ulterioare îngrijiri.

În context, pompierii îndemnă oamenii să nu utilizeze butelii de gaz în încăperi, dar să le amplaseze în exterior, în dulapuri metalice, la distanțe sigure de locuință. Mai mult, pentru a evita producerea deflagrațiilor și a incendiilor, persoanele trebuie să se asigure că instalațiile nu sunt defecte și nu sunt conectate improvizat, iar verificarea acestora să nu fie efectuată prin intermediul flacărei deschise.

În vederea evitării situațiilor de risc Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a lansat “Campania de prevenire a exploziilor în urma utilizării instalațiilor alimentate cu gaze”. Activitatea se desfășoară în toate localitățile țării și are drept scop informarea populației despre riscuri și posibilitatea de a fi evitate.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: