Un bărbat din raionul Drochia, cercetat pentru trafic de influență. Acesta intermedia perfectarea ilegală a permiselor de conducere
Full Article 2 minutes read

Un bărbat din raionul Drochia, cercetat pentru trafic de influență. Acesta intermedia perfectarea ilegală a permiselor de conducere

Un bărbat din raionul Drochia este cercetat pentru trafic de influență. Acesta a fost denunțat la Centrul Național Anticorupție de mai multe persoane, care au declarat că individul intermedia perfectarea ilegală a permiselor de conducere contra unor sume de bani cuprinse între 400 şi 700 de euro.

În unul din episoade, bărbatul i-ar fi cerut unui tânăr 350 de euro pentru a-l ajuta să susţină probele teoretice şi practice, spunându-i că ar avea influenţă asupra examinatorilor din cadrul Secţiei Înmatricularea Transportului şi Calificarea Conducătorilor Auto din Bălţi. Ulterior, însă, ar mai fi pretins 100 de euro şi 500 de lei sub pretextul că ar trebui să mituiască şi alţi funcţionari de la Chişinău, din cauza că secţia teritorială nu ar fi activat pe timp de pandemie.

În alte cazuri, sub aceleaşi pretexte, ar fi cerut de la mai multe persoane diverse sume de bani pentru perfectarea permiselor de conducere. Potrivit denunţătorilor, bărbatul ar fi primit de la ei, în total, în jur de 1600 de euro pentru a-i ajuta să susţină examenele şi să obţină permise de conducere.

Bănuitul a fost reţinut, iar acum se află în izolator pentru 72 de ore, urmând ca procurorii să ceară instanţei de judecată un mandat de arestare. Acesta riscă până la 7 ani de închisoare sau amendă penală.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: