Un bărbat infectat cu coronavirus a fugit noaptea trecută din spital. Poliția încearcă să îl găsească
Full Article 2 minutes read

Un bărbat infectat cu coronavirus a fugit noaptea trecută din spital. Poliția încearcă să îl găsească

Un bărbat infectat cu COVID-19 a fugit noaptea trecută din spital. Informația a fost confirmată de către primarul satului Dănceni, Victoria Butuc-Guranda, sâmbătă, 28 martie.

Potrivit primarului, bărbatul a luat un taxi și s-a deplasat la 5 dimineața la benzinăria unde lucrează. În prezent, acesta este căutat de poliție. Cei care știu locul aflării acestuia, sunt îndemnați să apeleze serviciul 112.

UPDATE (10:10) Informația a fost confirmată și de Ministerul Afacerilor Interne. Într-un comunicat de presă, reprezentanții instituției menționează că bărbatul respectiv a fugit din Spitalul clinic Republican, unde fusese internat. 

În această noapte, unul din pacienții infectați cu virusul Covid-19 a părăsit Spitalul Clinic Republican, în care a fost…

Geplaatst door Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova op Zaterdag 28 maart 2020

Potrivit datelor ministerului Sănătății, în prezent sunt confirmate 199 de cazuri de infecție cu noul tip de coronavirus. Totodată, au fost înregistrate două decese provocate de COVID-19 și cinci cazuri tratate. Alte 134 de persoane sunt suspectate că ar fi infectate cu COVID-19.

*IMPORTANT! Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat pandemie de coronavirus. Virusul se transmite mai ales pe cale respiratorie. 80% dintre pacienți suportă boala ca pe o răceală simplă, dar în 20% dintre cazuri pot avea loc complicații grave. Nivelul mediu de mortalitate este de 3,5%, însă în cazul persoanelor vârstnice poate ajunge la 14-15%. Pentru a vă proteja, urmați câteva recomandări simple:
1. Spălați mâinile în mod regulat cu apă și săpun sau dezinfectați-le cu soluții pe bază de spirt;
2. Păstrați distanța de minimum 1 metru față de alte persoane (în special față de cele care tușesc sau strănută);
3. Nu vă atingeți ochii, nasul, gura cu mâinile murdare;
4. În cazul în care tușiți sau strănutați, acoperiți-vă gura cu un șervețel sau cu încheietura cotului;
5. În cazul în care aveți febră, tuse uscată sau dificultăți de respirație – apelați serviciul 112. Atenție! Nu mergeți personal la spital sau clinică, pentru a nu pune în pericol alte persoane.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: