Un bărbat și un minor ar fi sustras 111.000 lei de pe cartelele bancare a cinci persoane. Care le erau pașii
Full Article 2 minutes read

Un bărbat și un minor ar fi sustras 111.000 lei de pe cartelele bancare a cinci persoane. Care le erau pașii

Un bărbat și un minor sunt cercetați penal pentru transferarea frauduloasă pe propriile conturi bancare a banilor de pe cartelele persoanelor străine, în sumă de 111.000 de lei. Faptele au avut loc în ianuarie-februarie 2022. La moment, bărbatul este reținut, iar minorul este cercetat în libertate.

Cei doi apelau clienții a două bănci comerciale din Moldova, în calitate de pretinși funcționari ai acestora. Ei pretindeau că a avut loc o fraudă în privința cartelei bancare a victimelor, iar pentru blocarea ei imediată urmau să le trimită un text cu numărul deplin al cartelei și parola de accesare a contului prin internet și prin aplicația mobilă.

Ulterior, aceștia le accesau conturile și transferau banii victimelor către propriile conturi bancare.

Ulterior, cinci clienți ai celor două bănci au depus plângeri la autorități, care au identificat doi bănuiți, au desfășurat mai multe percheziții, după care bărbatul a fost reținut, iar minorul este cercetat în libertate, potrivit legii.

Urmează ca procurorul PCCOCS să solicite aplicarea arestului preventiv în privința reținutului, în scopul asigurării caracterului obiectiv al investigațiilor, perioadă în care ambii bănuiți se prevalează de prezumția nevinovăției, conform cerințelor legale.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: