„Un cadou minunat de Anul Nou pe stil vechi”. Reacții la decizia Departamentului de Stat al SUA de a introduce sancțiuni împotriva lui Vladimir Plahotniuc
Full Article 2 minutes read

„Un cadou minunat de Anul Nou pe stil vechi”. Reacții la decizia Departamentului de Stat al SUA de a introduce sancțiuni împotriva lui Vladimir Plahotniuc

Decizia Departamentului de Stat al SUA prin care Vladimir Plahotniuc, dar și familia sa nu mai pot primi viză americană, a strânit mai multe reacții printre internauți. 

Fostul premier, Maia Sandu a mulțumit guvernului SUA, pentru că „a dat curs solicitării noastre de a-l pedepsi, făcând astfel dreptate cetățenilor țării noastre”. Totodată, lidera PAS i s-a adresat lui Igor Dodon, spunând că „trebuie sa ia aminte. Mai devreme sau mai târziu, cei care comit crime împotriva propriului popor vor fi pedepsiți”.

De asemenea, și fostul premier Ion Sturza a reacționat la știrea privind sancțiunele SUA împotriva lui Vladimir Plahotniuc. „Uite aici a venit sfârșitul lui Plahotniuc. Lecție pentru D&Co”, a scris acesta pe Facebook.

Fostul șef al Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi a întrebat retoric: „Cine e următorul?”.

Inna Șupac, fost deputat din partea Partidului Comuniștilor, se întreabă dacă „cele mai cunoscute companii americane de lobby vor returna taxele” pe care Plahotniuc „le-a plătit pentru „promovarea imaginii”. Totodată, aceasta a mai scris: „să sperăm că nu vor uita nici de cetățeanul american Iaralov și vor întreprinde măsurile necesare”.

Fostul deputat Grigore Petrenco s-a dat și el cu părerea. „Un cadou minunat de Anul Nou pe stil vechi! Rămâne să fie reținut și extrădat până când nu a fugit undeva în Caraibe”.

Amintim că astăzi, 13 ianuarie, Departamentul de Stat al SUA a informat că fostul lider democrat, Vladimir Plahotniuc, dar și familia acestuia nu sunt eligibili de a primi viză americană. Acest fapt se întâmplă în contextul în care secretarul de stat Mike Pompeo a declarat că „acțiunile corupte ale lui Vladimir Plahotniuc au subminat statul de drept și au compromis sever independența instituțiilor democratice din Moldova”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: