Un cetăţean turc intenționa să traverseze înot frontiera moldo-română
Full Article 2 minutes read

Un cetăţean turc intenționa să traverseze înot frontiera moldo-română

Un cetățean al Turciei este cercetat penal pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat. Străinul a fost reținut în urma unei conlucrări între polițiștii de frontieră și populația locală. Totodată, cetățeanul turc a fost transmis reprezentanților Secției Sud a Biroului Migrație și Azil, fiind plasat temporar la Centrul de cazare pentru străini până la primirea unei decizii. 

Acum o zi, angajații Sectorului Poliției de Frontieră Brânza au fost alertați despre prezența unei persoane străine în localitatea Vadul lui Isac. Un conațional a adăpostit străinul la el acasă, după ce ultimul i-a cerut ajutorul. Dat fiind faptul că vorbea o limbă străină și nu deținea acte, a fost chemată Poliția de Frontieră.

În urma verificărilor, s-a confirmat că bărbatul are 37 de ani și este cetățean turc. În declarații, bărbatul a susținut că intenționa să traverseze înot frontiera moldo-română, pentru a ajunge în România.

Totodată, în rezultatul cercetărilor a fost stabilit că cetățeanul ar fi intrat legal în Republica Moldova, în data de 24 decembrie curent. Tot în aceeași zi, bănuitul s-ar fi prezentat la ieșirea din țară, în punctul de trecere Cahul, nefiindu-i însă autorizată trecerea, pe motiv că nu deținea actele de călătorie necesare. „După două zile, ar fi părăsit în grabă un hotel din Cahul, unde și i-au rămas toate actele personale”, precizează reprezentanții Poliției de Frontieră.

În baza celor constatate, cetățeanul turc a fost reținut și transmis reprezentanților Secției Sud a Biroului Migrație și Azil, fiind plasat temporar la Centrul de cazare pentru străini până la primirea unei decizii.

Ofițerii de urmărire penală ai Direcției regionale SUD cercetează cazul, urmând a fi întreprinse acțiuni procesuale în vederea stabilirii circumstanțelor și atragerii la răspundere a persoanei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: