UPDATE Copilul peste care a căzut o secțiune de copac în Parcul Alunelul a decedat la spital
Full Article 3 minutes read

UPDATE Copilul peste care a căzut o secțiune de copac în Parcul Alunelul a decedat la spital

Un copil a avut de suferit din cauza prăbușirii unei secțiuni de copac în Parcul Alunelul din capitală. Reprezentanții Poliției au declarat pentru NM că este vorba despre o fetiță de aproximativ 2 ani, care a fost transportată la spital.

UPDATE: Fetița a decedat la spital, a comunicat pentru NM ofiţerul de presă al Poliţiei Capitalei, Natalia Stati.

Știrea inițială:

Reprezentanții Primăriei Chișinău, pe 14 mai, au anunțat despre prăbușirea unei secțiuni de copac în Parcul Alunelul cu implicarea unui copil. Autoritățile au declarat că anterior au solicitat de la Agenția de Mediu curățarea și defrișarea a 170 de arbori, fiindu-le dat acceptul doar în cazul a 70 de copaci. Astfel, după situația de astăzi, Primăria susține că va deschide o anchetă internă pe caz. La rândul lor, reprezentanții Poliției au spus pentru NM că deja au inițiat un proces penal în stabilirea tuturor circumstanțelor cazului dat.

„Primăria Chișinău este alături de familia și se implică pentru a ajuta. Echipa primăriei, pretorii, consilierii și persoanele de la spații verzi s-au mobilizat operativ în acest caz”, se arată într-o declarație a Primăriei Chișinău cu privire la prăbușirea copacului asupra unui copil în capitală.

Autoritățile au spus că anterior întreprinderea municipală Spații Verzi a solicitat de la Agenția de Mediu, curățarea și defrișarea a 170 de arbori din Parcul Alunelul.

„Agenția de Mediu nu a dat permisiunea și au dat acceptul doar pentru curățarea și defrișarea a 70 de copaci, în rest, au refuzat. Informăm, Întreprinderea municipală Spații Verzi din cadrul Primăriei nu are dreptul și nu poate să realizeze curățarea și defrișarea copacilor de pe teritoriul municipiului, deoarece este nevoie la fiecare caz separat, adică la fiecare copac, să fie solicitare către Agenția de Mediu”, comunică autoritățile.

Prin urmare, Primăria Chișinău anunță că va deschide o anchetă internă pe acest caz.

Ofiţerul de presă al Poliţiei Capitalei, Natalia Stati, pentru NM, a declarat că IP Buiucani a fost sesizat la ora 11:45, precum că în parcul Alunelu, a căzut o creangă de copac.

„La fața locului imediat s-a deplasat grupa operativă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. Ajunși, polițiștii au stabilit că o secțiune de copac a căzut peste un cărucior în urma căreia a avut de pătimit un copil de aproximativ 2 anișori”, a declarat reprezentantul Poliției.

Copilul a fost imediat transportat la spital pentru îngrijiri medicale, iar pe caz a fost inițiat un proces penal în stabilirea tuturor circumstanțelor – a declarat ofițerul de presă.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: