Un copil de 5 ani vrea să strângă bani ca să cumpere un tanc pentru armata Ucrainei. Povestea lui Artiom, considerat o minune a șahului
Full Article 2 minutes read

Un copil de 5 ani vrea să strângă bani ca să cumpere un tanc pentru armata Ucrainei. Povestea lui Artiom, considerat o minune a șahului

Un copil de cinci ani din Vinnița, considerat o minune a șahului, spune că vrea să strângă bani din concursurile la care participă pentru a cumpăra un tanc și veste antiglonț pentru forțele armate ale Ucrainei. Artiom Kucher a vorbit despre planurile lui pentru Ukrinform.net, duminică, după ce a participat la un concurs de șah, în Vinnița, scrie Digi24.ro.

„Joc șah de nouă luni și mă descurc bine. Cred că persoanele care joacă împotriva mea sunt interesate, pentru că eu am categoria a doua pentru adulți. Vreau să ajut Forțele Armate şi de aceea joc pentru bani. Vreau ca banii să fie folosiți pentru a se cumpăra un tanc pentru soldați. Şi veste antiglonț”, a spus Artiom Kucher.

Băiatul a povestit că joacă șah și contra copiilor, și contra adulților, fără să fie timorat de vârsta adversarilor săi. El a adăugat că este sigur că îi va învinge pe toți, „așa cum face armata ucraineană”.

Tatăl copilului, Oleksandr Kucher, a declarat pentru Ukrinform, că organizarea în aer liber a unui concurs caritabil de șah, în sprijinul Forțelor Armate ale Ucrainei, este o inițiativă comună a lui Artiom, a familiei sale și a clubului de șah Romantyk. Participanții la concurs și-au exprimat cu toții speranța că se vor strânge fondurile necesare pentru armată, astfel încât apărătorii Ucrainei să aibă tot ce este nevoie pentru a face față rușilor.

Într-o cutie pentru donații, adversarii micului șahist lasă o sumă de bani în acest scop.

Biroul de presă al Federației Regionale de Șah Vinnița a transmis că toate fondurile strânse de Artiom la jocurile caritabile vor fi transferate Forțelor Armate.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: