Un copil de 9 ani s-a înecat duminică în lacul Ghidighici. Salvatorii au reușit să recupereze corpul neînsuflețit (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Un copil de 9 ani s-a înecat duminică în lacul Ghidighici. Salvatorii au reușit să recupereze corpul neînsuflețit (VIDEO)

Scafandrierii au recuperat din lacul Ghidighici cadavrul unui băiat în vârstă de 9 ani. Apelul la 112 a fost făcut în seara de 27 iunie, după ce minorul  a intrat în lac și nu a mai ieșit. El a mers la scăldat împreună cu familia.

În seara zilei de 27 iulie scafandrierii Direcției regionale căutare salvare nr.1 din capitală au fost solicitați să intervină pentru a efectua lucrări subacvatice în lacul Ghidighici. Oamenii le-au spus salvatorilor că un băiat în vârstă de 9 ani ar fi intrat în apă și nu a mai ieșit.

Copilul a mers la scăldat îmăreună cu familia, însă în lac a intrat singur. La scurt timp, apropiații au stabilit că minorul lipsește și au alertat Serviciul 112.

La fața locului a intervenit o echipă de salvatori, care a efectuat scufundări în lac. Corpul neînsuflețit al minorului a fost recuperat la distanță de câțiva metri de la mal. Circumstanțele cazului urmează a fi stabilite.

În acest context, IGSU îndeamnă repetat oamenii să monitorizeze cu atenție maximă minorii în preajma bazinelor acvatice. Să nu le permită aflarea în apă fără supraveghere, în special în locuri neamenajate și neautorizate.

De la începutul anului 2021, în bazinele acvatice din țară, și-au pierdut viața 36 de persoane, inclusiv 7 minori.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: