Un deputat PAS cere CSP-ului să îi sancționeze disciplinar pe adjuncții lui Stoianoglo (VIDEO)
Full Article 3 minutes read

Un deputat PAS cere CSP-ului să îi sancționeze disciplinar pe adjuncții lui Stoianoglo (VIDEO)

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Vasile Grădinaru a depus o sesizare la Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) pe numele procurorilor Ruslan Popov și Iurie Perevoznic, suspendați din funcția de adjuncți ai procurorului general. Informația a fost confirmată pe 8 octombrie.

Într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, Grădinaru le-a reproșat lui Popov și Perevoznic că nu ar realiza faptul că sunt suspendați din funcția de adjuncți ai procurorului general. Acesta s-a referit la conferința de presă din 6 octombrie, susținută de cei doi procurori.

„Ei organizează conferință de presă în cadrul căreia, în interes individual, s-au expus în mod public și au dat apreciere juridică pe fiecare capăt de acuzare, care i se incriminează Procurorului General suspendat din funcție, Alexandr Stoianoglo, acționând în calitate de apărători ai lui. Deși la moment cauza se află la faza de urmărire penală, nefiind emisă o soluție pe caz, aceștia au realizat o imixtiune publică în activitatea de urmărire penală a procurorului de caz. Sper CSP-ul să ia atitudine față de acest caz și să sancționeze disciplinar încălcările acestor procurori”, a menționat Grădinaru.

Ruslan Popov și Iurie Perevoznic au susținut pe 6 octombrie, o conferință de presă, după ce procurorul general suspendat Alexandr Stoianoglo a fost reținut pentru 72 de ore.

Adjunctul procurorului general suspendat din funcție Ruslan Popov a declarat că sesizarea depusă de deputatul PAS Lilian Carp împotriva activității procurorului general Alexandr Stoianoglo ar fi fost examinată de CSP în grabă. Potrivit lui Popov, CSP a încălcat flagrant legea atunci când nu l-a invitat pe procurorul general la audieri.

Iar Iurie Perevoznic s-a referit la indemnizația plătită de către Procuratura Generală ex-procurorului Nicolaie Chitoroagă. Acesta a menționat că a fost o greșeală, iar banii au fost întorși în buget.

Amintim că, în dimineața de 8 octombrie, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a început să examineze demersul privind plasarea lui Stoianoglo în arest pentru 30 de zile. Pe 5 octombrie, el a fost reținut de angajații Serviciului de Informații și Securitate (SIS), pe numele său fiind deschis un proces penal cu 4 capete de acuzare: abuz în serviciu, depășirea acțiunilor de serviciu, corupere pasivă și declarații mincinoase în fața unor organe competente.

În aceeași zi, CSP l-a suspendat din funcția de procuror general. La fel, au fost suspendați din funcție și adjuncții lui Stoianoglo de la Procuratura Generală.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: