Un deputat PAS se va adresa la PG și la CNA pe subiectul unei licitații de aproximativ 500 de milioane de lei
Full Article 2 minutes read

Un deputat PAS se va adresa la PG și la CNA pe subiectul unei licitații de aproximativ 500 de milioane de lei

Deputatul Radu Marian se va adresa la Procuratura Generală și la Centrul Național Anticorupție în legătură cu achiziționarea de către Agenția Servicii Publice (ASP) a 1,5 milioane de blanchete pentru actele de identitate, permisele de conducere și certificatele de înmatriculare. De asemenea, Radu Marian a făcut un apel către prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, ca acesta „să folosească toate căile legale disponibile pentru a opri această achiziție”.

Într-un briefing de presă, deputatul a spus că „această licitație nu este nimic altceva decât o schemă de jecmănire a cetățenilor Republicii Moldova”.

„Acest lucru se întâmplă din cauza unui contract păgubos semnat de ASP cu câțiva ani în urmă. Graba acestora nu are vreo explicație logică, în condițiile în care există la instituție încă cel puțin 400 000 de blanchete disponibile, ceea ce ar fi suficient pentru eliberarea actelor de identitate timp de un an”, a spus Radu Marian.

Anterior, ASP a venit cu o reacție la acest subiect. Instituția a precizat că „necesitatea de organizare a procedurilor de achiziții publice pe parcursul anului 2021, este argumentată din punct de vedere procedural și tehnologic, deoarece desfășurarea procedurilor respective include un ansamblu de activități ce urmează să fie derulate în cadrul unui termen îndelungat, de cel puțin 12 luni calendaristice”.

„ASP respinge toate insinuările şi suspiciunile precum că în procesul menţionat ar fi fost admise careva nereguli sau abuzuri. Venim şi pe această cale cu solicitarea către toţi cei interesaţi de activitatea ASP să se abţină de la speculaţii. ASP își rezervă dreptul să se adreseze în instanță de judecată pentru a apăra imaginea instituției”, se mai arată mesajul publicat de Agenția Servicii Publice.

Amintim că pe 12 mai, deputatul Radu Marian a expediat un demers prim-ministrului interimar, Aureliu Ciocoi, dar și directorului ASP, Vladislav Zara, solicitând anularea licitației de achiziționare a blanchetelor pentru actele de identitate, permisele de conducere și certificatele de înmatriculare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: