Un deputat rus cere tragerea lui Putin la răspundere penală pentru cuvântul „război”
Full Article 2 minutes read

Un deputat rus cere tragerea lui Putin la răspundere penală pentru cuvântul „război”

Un deputat din Sankt Petersburg, Nikita Iuferev, s-a adresat Procuraturii și Ministerului Afacerilor Interne al Rusiei cu cererea de a deschide un dosar penal împotriva președintelui rus Vladimir Putin, după ce acesta a utilizat cuvântul „război”.

Deputatul cere să fie verificat discursul lui Putin, în cadrul căruia președintele rus a rostit cuvântul „război”. „Scopul nostru este să punem capăt acestui război, ne străduim și vom continua să luptăm pentru asta”, a declarat președintele rus.

„Pentru aceste cuvinte au fost condamnați câteva mii de oameni”, a comunicat deputatul, pe Twitter. Astfel, Iuferev cere inițierea unui dosar penal pe numele lui Putin pentru „răspândirea informațiilor false despre armata rusă”.

Владимир Путин назвал войну войной: «Наша цель – закончить эту войну». Но указа о завершении СВО не было, войну не объявляли. За такие слова про войну осудили уже несколько тысяч человек. Направил обращение в органы, чтобы Путина привлекли за распространение фейков об армии pic.twitter.com/dEmNSyNwyQ

— Никита Юферев (@NikitaYuferev) December 22, 2022

Pentru prima dată, președintele Federației Ruse a numit „operațiunea specială din Ucraina” – război. Mai mult, liderul de la Kremlin s-a angajat să pună capăt cât mai curând acestei invazii. Declarațiile au fost făcute pe 22 decembrie într-un interviu pentru jurnaliştii de la Moscova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: