Un deputat s-a infectat cu Covid. Igor Grosu: „Vă rog să ne spuneți dacă e nevoie de ajutor”
Full Article 2 minutes read

Un deputat s-a infectat cu Covid. Igor Grosu: „Vă rog să ne spuneți dacă e nevoie de ajutor”

Un deputat din Parlamentul Republicii Moldova s-a infectat cu Covid. Igor Grosu, cel care a făcut anunțul, nu a oferit numele parlamentarului. Totodată, șefia Parlamentului le-a solicitat colegilor să-i comunice dacă deputatul are nevoie de ajutor. 

Anunțul cu privire la parlamentarul infectat a fost făcut pe 1 iulie, la ședința plenară a Parlamentului.

„Mai avem un fenomen regretabil care revine, se numește Covid. Avem un coleg care a fost afectat. Îi dorim însănătoșire grabnică. Vă rog să ne spuneți și nouă dacă e nevoie de ajutor”, a declarat Grosu.

Tot el a făcut un apel către parlamentari în legătură cu infecția Covid. „Rugămintea este colegi să fim foarte atenți, dacă avem simptome – ne izolăm și urmăm tot cursul de tratament fără bravadă, fără eroism. Aceasta este o boală foarte serioasă, ați văzut ce experiență am avut cu toții”, a conchis Grosu.

Amintim că în ianuarie 2022, deputata fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Svetlana Căpățînă, a fost răpusă de Coronavirus. Fosta parlamentară a decedat la vârsta de 52 de ani și se afla la primul mandat de deputat.

De menționat că pe 28 iunie curent, ministra Sănătății a declarat că în ultima săptămână s-a înregistrat o creștere a numărului de cazuri cu 85%.

„Avem o creștere în ultima săptămână și este o creștere și în Europa, și în lume, a cazurilor de Covid. Spre exemplu în Republica Moldova am înregistrat în ultimele șapte zile o creștere cu 85%”, a comunicat Nemerenco.

Amintim că pe 27 iunie, și Boris Gîlcă, șeful Direcției Sănătate a Primăriei Chișinău, a spus că numărul cazurilor noi de Covid este în creștere. Potrivit lui, săptămâna trecută în capitală au fost înregistrate cu 50% mai multe cazuri în comparație cu datele precedente.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: