Un eurodeputat compară Austria cu Republica Moldova: Are ce să învețe
Full Article 2 minutes read

Un eurodeputat compară Austria cu Republica Moldova: Are ce să învețe

Eurodeputatul român Siegfried Mureșan a comparat Austria cu Republica Moldova. Pe pagina sa de Facebook, acesta și-a exprimat convingerea că Viena „are ce să învețe”.

Mureșan a aminti că Republica Moldova a primit anul acesta 700.000 de refugiați din Ucraina, dintre care aproape 100.000 s-au mutat temporar în Moldova, locuind în marea lor majoritate în casele oamenilor. De asemenea, acesta a menționat că Moldova are o economie de 36 de ori mai mică decât Austria. Cu toate acestea, parlamentarul european consideră că Chișinăul a dat o lecție statelor europene.

Viena singură are un PIB de 7 ori mai mare decât PIB-ul Moldovei. Moldova nu este în Uniunea Europeană ca Austria și nu se bucură încă de toate beneficiile economice de care se bucură Austria că stat membru. Cu toate acestea, deși s-a confruntat cu o criză majoră a refugiaților din Ucraina, Moldova nu s-a întors împotriva UE și a statelor membre. Din contră, a întins o mană Uniunii Europene. Iar cu ajutorul primit din partea noastră și cu resursele proprii limitate pe care le are, Moldova a gestionat cu mare succes criza refugiaților făcând un serviciu întregii Uniuni Europene, inclusiv Austriei”, a menționat eurodeputatul.

Siegfried Mureșan  a adăugat că „Austria poate să învețe de la Republica Moldova”.

Orice criză de securitate cu care ne confruntăm la nivel european o soluționăm doar dacă suntem uniți și cooperăm, nu acționând împotriva intereselor altor state europene”, a precizat Mureșan.

Amintim că votul privind aderarea României la spațiul Schengen va fi pe agenda Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI) care se desfășoară astăzi. Singura țară care pledează deschis împotriva aderării este Austria.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: