Un ex-procuror din Glodeni, condamnat pentru abuz de serviciu și fals în acte publice
Full Article 2 minutes read

Un ex-procuror din Glodeni, condamnat pentru abuz de serviciu și fals în acte publice

Astăzi, 14 ianuarie 2022, un ex-procuror din cadrul Procuraturii raionului Glodeni a fost condamnat de către Judecătoria Drochia sediul Glodeni, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz de serviciu și fals în acte publice. Acestuia i-a fost stabilită o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 2 ani și 2 luni cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis. De asemenea, fostul procuror este privat de dreptul de a ocupa funcția de procuror pe un termen de 10 ani.

Potrivit Procuraturii Anticorupție,instanța de judecată a dispus ca prima parte a pedepsei cu închisoare – 1 an și 1 lună să fie executată în penitenciar, iar restul pedepsei de 1 an și 1 lună să fie suspendată condiționat pe un termen de probă de 3 ani.

„Subsecvent, în privința inculpatului a fost aplicată măsura preventivă – arestarea preventivă, acesta fiind arestat imediat în sala de judecată în vederea executării pedepsei stabilite cu închisoarea.

Prin aceiași sentință, instanța de judecată l-a achitat pe inculpat pe capătul de acuzare privind săvârșirea infracțiunii prevăzută de art.329 alin.(1) din Codul penal, pentru încălcările admise în activitate la instrumentare a unor cauze penale”, menționează Procuratura.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile.

Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

 

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: