Un fost deputat a anunțat că și-a suspendat calitatea de membru de partid și a părăsit politica
Full Article 2 minutes read

Un fost deputat a anunțat că și-a suspendat calitatea de membru de partid și a părăsit politica

Valeriu Saharneanu, fost deputat, a anunțat pe 6 noiembrie că își suspendă calitatea de membru de partid și părăsește politica. Acesta a menționat că va activa în domeniul jurnalismului. În cadrul alegerilor parlamentare din 11 iulie 2021, acesta a candidat la funcția de parlamentar pe lista partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR).

„Azi mi-am suspendat toate funcțiile ce țin de calitatea membrului de partid și anunț că părăsesc politica. Mă bucur că același privilegiu nu-l are la rândul ei politica: ea nu se poate debarasa de mine în același mod, pentru că profesia de jurnalist, la care revin cu mare, mare bucurie, nu doar că îmi dă dreptul, dar chiar mă obligă să o țin în căpăstru, adică în vizor, și încă foarte din scurt, și încă de la (echi)distanță. Mă gândesc la un eseu – dare de seamă care să cuprindă zece ani de aflare a mea în politică. În continuare, mă văd angajat în proiecte mass-media; unele trebuie reluate și dezvoltate, altele inițiate. Mulțumesc tuturor prietenilor și colegilor. Multă sănătate”, a scris Saharneanu pe Facebook.

Valeriu Saharneanu a preluat funcția de deputat a fracțiunii Partidului Liberal, după ce Anatolie Șalaru a renunțat la mandat. Pe 12 aprilie 2013, un grup de deputaţi, printre care și Valeriu Saharneanu, a anunţat crearea Consiliul ad-hoc de Reformare a Partidului Liberal.

Valeriu Saharneanu a încercat să revină în politică pe lista AUR pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, candidând pe poziția a 21-a. Formațiunea nu a reușit, însă, să acceadă în Legislativ.

Un fost deputat a anunțat că și-a suspendat calitatea de membru de partid și a părăsit politica

valeriusaharneanu.com

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: