Un fost polițist și-a recunoscut vina: a cerut 10 mii EUR de la un ucrainean pentru a-l aduce ilegal în Moldova 
Full Article 2 minutes read

Un fost polițist și-a recunoscut vina: a cerut 10 mii EUR de la un ucrainean pentru a-l aduce ilegal în Moldova 

Un fost polițist a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru trafic de influență. Acesta pretindea că poate determina angajații Poliției de Frontieră și ai Serviciului Vamal să permită accesul unui cetățean ucrainean în Republica Moldova. Fostul polițist și-a recunoscut vina în comiterea infracțiunii. 

Sentința a fost pronunțată pe 24 februarie 2023 de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Cauza penală a fost pornită la iulie 2022 în privința unui angajat al Ministerului Afacerilor Interne care a pretins suma de 10 000 euro. Acesta, potrivit procurorilor, a acceptat și primit bani în sumă de 3000 dolari SUA și 300 euro, cu condiția că restul sumei va fi transmisă ulterior.

În schimbul banilor, fostul polițist pretindea că poate determina angajații Poliției de Frontieră și ai Serviciului Vamal să permită accesul unui cetățean ucrainean în Republica Moldova pentru eliberarea acestuia de la serviciul militar al Ucrainei. De menționat că în Ucraina este stare de urgență, fiind interzisă ieșirea din țară a bărbaților cu vârste cuprinse între 18 și 60 ani.

Urmărirea penală în prezenta cauză penală a durat 4 luni.

Până la începerea cercetării judecătorești, inculpatul și-a recunoscut vina și a solicitat examinarea acesteia în procedură simplificată. Judecarea cauzei a durat 5 luni.

Instanța a recunoscut vinovat inculpatul de comiterea infracțiunii și i-a stabilit pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 3 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis cu privarea dreptului de a ocupa anumite funcții în organele de drept pe un termen de 3 ani.

Totodată, executarea pedepsei închisorii stabilite inculpatului se suspendă parțial, urmând ca acesta să execute pedeapsa închisorii pe un termen de 1 an și 6 luni în penitenciar de tip semiînchis, iar executarea părții rămase de 1 an și 6 luni a fost suspendată condiționat pe o perioadă de 2 ani.

De asemenea, din contul inculpatului s-a dispus confiscarea în folosul statului a contravalorii sumelor rezultate din infracțiune și anume 3000 dolari SUA și 300 euro.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: