Un fost președinte al Armeniei, inculpat pentru deturnare de fonduri. I-a fost interzis să părăsească țara
Full Article 2 minutes read

Un fost președinte al Armeniei, inculpat pentru deturnare de fonduri. I-a fost interzis să părăsească țara

Fostul preşedinte armean Serj Sargsyan a fost inculpat pentru deturnare de fonduri, fiindu-i interzis să părăsească teritoriul Armeniei, a anunţat într-un comunicat serviciul special de investigaţii al acestei ţări, informează RBK, ieri, 4 decembrie.

Sargsyan este acuzat că în perioada 25 ianuarie-7 februarie 2013, în calitate de președinte al Armeniei, a organizat o privatizare ilegală şi deturnare a 489 de milioane dram, echivalentul a peste 922.000 de euro, se arată în comunicatul instituției.

Serj Sargsyan, care are în prezent 65 de ani, are interdicţia de a părăsi Armenia, potrivit aceleiaşi surse.

De cealaltă parte, Sargsyan neagă acuzațiile și le califică drept „urmărire politică”, se arată într-un mesaj publicat pe pagina sa de facebook.

Serj Sargsyan a fost președinte al Armeniei în perioada 2008-2018. În primăvara lui 2018, un val de manifestaţii populare l-au obligat pe Sargsyan să-şi dea demisia şi l-au adus la putere pe liderul opoziţiei, Nikol Pashinyan.

Serj Sargsyan s-a aflat în prim-planul politicii armene încă de la declararea independenţei ţării, în 1991. Militar, a participat la conflictul armeano-azer, primul conflict interetnic din fostul spaţiu al Uniunii Sovietice. Serj Sargsyan a ocupat toate posturile importante, uneori chiar şi simultan: ministru de interne şi al securităţii naţionale, şef al Consiliului de Securitate, ministru al apărării, prim-ministru şi preşedinte începând cu 2008.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: