Un fost șef adjunct al poliției române este noul consilier al Ministerului Afacerilor Interne
Full Article 1 minutes read

Un fost șef adjunct al poliției române este noul consilier al Ministerului Afacerilor Interne

Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova (MAI), va primi consiliere în domeniul afacerilor interne din partea unui fost șef adjunct al Inspectoratului General de Poliție al României. Este vorba despre Victor Wili Apreutesei, care are o experiență de aproape 20 de ani în afaceri interne, menționează MAI, pe 9 februarie.  

Misiunea sa în cadrul MAI include revizuirea documentelor de politici strategice relevante, furnizarea recomandărilor de politici și îndrumări privind implementarea Acordului de Asociere UE-Moldova și a Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător (DCFTA).

În prezent, echipa care activează în Republica Moldova este formată din doisprezece consilieri de rang înalt ai UE. Aceștia acordă asistență în domenii precum combaterea spălării banilor și recuperarea activelor, anticorupție, măsuri de consolidare a încrederii, politică vamală și fiscală (mobilizarea veniturilor interne), educație și cercetare, energie, servicii financiare, tranziție ecologică, justiție și urmărire penală, reforma administrației publice locale, inclusiv descentralizare și fuziune voluntară, coordonare strategică și afaceri europene.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: