Un grup de deputați, în vizită inopinată la o unitate militară din țară: s-au informat despre militarii în termen
Full Article 1 minutes read

Un grup de deputați, în vizită inopinată la o unitate militară din țară: s-au informat despre militarii în termen

Câțiva deputați, membri ai Comisiei drepturile omului și relații interetnice, au mers în vizită inopinată la o unitate militară din țară. Scopul vizitei a fost de a realiza controlul asupra respectării drepturilor și libertăților fundamentale ale militarilor aflați în custodia statului.

„Membrii comisiei au manifestat interes sporit privind mecanismele de protecție a militarilor în termen în cazul confirmării alegațiilor de maltratare”, se arată într-o declarație a reprezentanților Parlamentului.

Potrivit reprezentanților Comisiei, apărarea drepturilor militarilor trebuie să se bazeze în totalitate pe cele trei principii de bază ale statutului militarului – legalitate, egalitatea militarilor, indiferent de gradul și funcția militară, în fața legii și a autorităților publice, precum și asigurarea protecției juridice și sociale a militarilor și a membrilor familiilor lor.

Se menționează că reprezentanții Comisiei vor efectua în continuare vizite inopinate la unitățile militare din țară. În urma controlului parlamentar efectuat, comisia va prezenta recomandări Guvernului și/sau altor autorități publice.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: