Un grup de deputați români cere Comisiei Europene eliminarea tarifelor de roaming între R. Moldova și țările UE
Full Article 2 minutes read

Un grup de deputați români cere Comisiei Europene eliminarea tarifelor de roaming între R. Moldova și țările UE

Eurodeputatul român Corina Crețu anunță că, împreună cu mai mulți colegi din Parlamentul European, a transmis o scrisoare președintei Comisiei Europene Ursula von der Leyen. Crețu menționează că în scrisoarea comună s-a solicitat oficialului european desființarea tarifelor de roaming pentru convorbirile dintre Republica Moldova și țările Uniunii Europene.

„Cred cu tărie în parcursul european al Republicii Moldova și am convingerea că se vor face pași importanți în acest sens și cu sprijinul României”, scrie Crețu, pe Facebook.

În scrisoare se menționează că „Moldova – partenerul nostru estic și țară candidată la UE a fost mult timp în mintea lui Putin”.

„Rusia continuă să șantajeze Moldova cu furnizarea de gaze și încearcă să provoace o răsturnare a ordinii publice. Este de datoria noastră să continuăm consolidarea legăturilor cu Moldova și colaborarea strânsă cu Guvernul acesteia”, se arată în apel, potrivit Corinei Crețu.

Prin urmare, eurodeputații au menționat că o modalitate de a face acest lucru este prin desființare tarifelor de roaming între UE și Moldova – „printr-un acord bilateral solicitat în repetate rânduri de Guvernul Republicii Moldova, inclusiv personal de președintele Maia Sandu”.

„Noi nu trebuie să uităm Moldova, care suferă de consecințele groaznice ale războiului lui Putin”, se mai arată în scrisoare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: