Un grup de moldoveni din diaspora cere sancționarea lui Voronin pentru umilirea femeilor
Full Article 2 minutes read

Un grup de moldoveni din diaspora cere sancționarea lui Voronin pentru umilirea femeilor

Asociația ,,Noi Sîntem Moldova” a expediat o plângere în adresa Consiliului împotriva discriminării din Republica Moldova în urma declarațiilor controversate făcute de către comunistul Vladimir Voronin, ex-președinte al țării. Moldovenii din diaspora cer sancționarea deputatului Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) pentru cuvintele: „16 ani șterge fundul la italieni și a venit deputat în Parlament”. Scrisoarea a fost publicată de portalul anticorupție.md.

Autorii plângerii susțin că Vladimir Voronin a încălcat Declarația ONU cu privire la drepturile omului și a umilit și discriminat femeile moldovence care muncesc în calitate de îngrijitoare sau menajere în străinătate.

„Noi considerăm că dl Voronin, prin această declarație publică, a înjosit, umilit și discriminat toată diaspora, prin faptul că el consideră toți oamenii din diaspora care muncesc legal, indiferent de poziția socială și locul de muncă, nu au dreptul să pretindă la funcții publice”, se arată în denunț.

Reacția vine după ce Vladimir Voronin a declarat în cadrul ediției din 12 septembrie a emisiunii „Puterea a patra” de la N4: „16 ani șterge fundul la italieni și a venit deputat în Parlament. Vrei de la dânsa legi și decizii în Parlament. (…) Ieri, deputații câți suntem noi din partea Partidului Comunist, am analizat cine sunt ei, după toate categoriile. Și o să publicăm și veți vedea cine reprezintă floarea Moldovei”.

Contactat de NM, Consiliul pentru prevenirea și combaterea discriminării a confirmat recepționarea plângerii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: