Un grup de necunoscuți ar fi furat un avion ucrainean care se afla în Afganistan UPDATE
Full Article 2 minutes read

Un grup de necunoscuți ar fi furat un avion ucrainean care se afla în Afganistan UPDATE

Persoane neidentificate au furat un avion ucrainean, care a aterizat în capitala Afganistanului pentru evacuarea cetățenilor Ucrainei care își doresc să părăsească țara, informează portalul  Hromadske, cu referire la declarația viceministrului Afacerilor Externe a Ucrainei, Evghenii Enin. 

UPDATE (13:35) Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei Oleg Nikolenko a dezmințit declarația viceministrului de Externe Evghenii Enin, potrivit căreia, un avion ucrainean care a aterizat la Kabul pentru evacuarea civililor ar fi fost furat și a decolat în Iran, informează portalul Hromadske.

„Duminica trecută, avionul nostru a fost preluat de alți oameni. Marți – practic ni s-a furat avionul, a zburat în Iran cu un grup de pasageri necunoscuți, în loc să preia cetățeni ucraineni”, a declarat oficialul, potrivit ТАСС.

Potrivit viceministrului, următoarele trei tentative ale autorităților de a evacua cetățenii ucraineni din Afganistan au eșuat, întrucât aceștia nu au reușit să pătrundă pe teritoriul aeroportului. În ajun, 20 de mii de oameni așteptau să fie evacuați din Aeroportul Kabul.

***

Amintim că, pe 23 august, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a anunțat că toți cei 6 moldoveni, membri ai unui echipaj de zbor, care se aflau în Afganistan, au fost evacuați din Kabul.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: