Un grup de parlamentari lituanieni aflați la Chișinău, interesați de agenda de reforme a Republicii Moldova
Full Article 2 minutes read

Un grup de parlamentari lituanieni aflați la Chișinău, interesați de agenda de reforme a Republicii Moldova

Agenda de reforme a Republicii Moldova, după acordarea statutului de țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană, și provocările de securitate cu care se confruntă țara noastră au fost principalele subiecte discutate cu parlamentarii lituanieni, membri ai Comitetului pentru afaceri externe și integrare europeană. Despre aceasta a declarat președintele Parlamentului Igor Grosu, pe 11 iulie.

Oficialul a reiterat „ferma determinare” a autorităților de la Chișinău de a rămâne consecvenți agendei de reforme.

„Acordând o atenție specială consolidării capacităților instituțiilor de stat, luptei cu corupția și recuperării activelor furate, evaluării judecătorilor și procurorilor, combaterii propagandei ruse. Republica Moldova nu tratatează ca pe o scutire de reforme faptul că i-a fost acordat statutul de țară candidată la UE. Acest lucru ne determină să fim și mai consecvenți în implementarea reformelor, care sunt necesare în primul rând pentru noi și nu vom sări peste nicio etapă”, a precizat Grosu.

Membrii delegației Comitetului pentru afaceri externe din cadrul Seimasului Republicii Lituania se vor afla, în perioada 10-12 iulie, într-o vizită în Republica Moldova. În acest an se împlinesc 30 ani de la stabilirea relațiilor diplomatice moldo-lituaniene.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: